top of page
IMG_1801.heic

Sporten met autisme

Sport, spel, grondvormen van bewegen en nog zoveel meer.

Samenwerken, omgaan met winst & verlies, structuur, veiligheid en vooral veel plezier hebben….dat zijn de elementen welke belangrijk zijn binnen de groepssportlessen voor kinderen met autisme.

Hoe lastig dat dit alles soms ook is, want ieder kind is anders. Daarbij is autisme ook bij en voor een ieder anders. 

De bewegingsagoog probeert de sportles zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen.

Duidelijke uitleg van de regels, een goed voorbeeld van het uitvoeren van een beweging en ervoor zorgen dat sommige kinderen niet of juist wel bij elkaar in het team zitten bij een spelvorm. Zo maar een aantal voorbeelden waar een sportles aan moet voldoen voor kinderen met autisme.

 

Iedere dinsdag van 16.00-17.00 uur is er sport & spel voor kinderen met autisme in de leeftijd van 9-14 jaar in De Staver, Sommelsdijk.

 

Daarnaast biedt Sport4All GO ook sport & bewegen aan kinderen, jeugd en volwassenen welke het lastig vinden om in een (grotere) groep bezig te zijn. Hiervoor is ook de mogelijkheid om binnen een kleine groep te sporten of individueel bezig te zijn samen met de bewegingsagoog van Sport4All GO.

Vindt je het juist fijn om te werken aan je lijf om sterker en fitter te worden, zonder daarbij met andere kinderen/jeugd/volwassenen te "moeten" omgaan. Dit omdat je al genoeg hebt aan jezelf? Ook dit is mogelijk bij Sport4All GO. Naast een aanbod voor kinderen en jeugd met autisme, is er ook de mogelijkheid om als volwassene met autisme bij ons te komen sporten.

Informeer naar de mogelijkheden welke wij hiervoor hebben.

 

IMG_1533.heic
bottom of page