2218906A-36AA-4488-AB8B-0A1977E6CE6D_1_2

SPORTEN EN KANKER

SPORTEN EN KANKER

Als je de diagnose kanker krijgt staat je wereld stil.....

Vragen, onzekerheden, toekomst, alles komt in je hoofd voorbij.

Sporten is wel het laatste waar je aan zult denken op dat moment.

 

In deze moeilijke en zware periode is het juist nog belangrijker om goed voor jezelf te zorgen. 

Naast sport & bewegen, zijn voeding, ontspanning, nachtrust en mindset (hoe moeilijk deze ook kan zijn) essentieel hoe je de behandelingen door komt.

 

Bij Sport4All GO is het mogelijk om onder begeleiding van een fitnesstrainer oncologie (FTO) te gaan sporten, als de gezondheid het toe staat en de betrokken oncoloog zijn/haar toestemming hiervoor gegeven heeft.

Bewegen voor, tijdens en na kanker vereist uitgebreide kennis van de ziekte en de bijbehorende behandelmethoden. 

Naast alle kennis is de FTO van Sport4All GO zelf ook ervaringsdeskundige als kankerpatiënt èn op het gebied wat sporten en gezonde voeding voor je kan betekenen voor, tijdens en na de behandeling(en) van kanker.

Wil je graag aan de slag om je conditie op peil te houden waar mogelijk of zelfs te vergroten tijdens het ziek zijn?

Dan is het mogelijk om een afspraak te maken op kort termijn met de fitnesstrainer oncologie van Sport4All GO.

Samen maken we een beweegprogramma op maat, toegepast op de behoefte en de mogelijkheden welke op dat moment aanwezig zijn voor, tijdens en of na de behandelingen. 

 

Sport4All GO is aangesloten bij Stichting Tegenkracht en samen zorgen we voor de wensen van de deelnemer mbv het sportplan Tegenkracht waarbij de belastbaarheid onderhouden wordt en waar mogelijk vergroot.

Als je gemotiveerd bent om te sporten en een sportmedisch onderzoek te ondergaan, kan Stichting Tegenkracht een gedeelte vergoeden van de kosten van de fitnesstrainer oncologie.

Voor meer info: https://tegenkracht.nl

Kosten Sporten en kanker

Onder begeleiding sporten op maat met een Fitnesstrainer Oncologie

€47,50 per uur

 

Het werkveld van de Fitnesstrainer Oncologie (FTO) ontstaat op het punt dat medisch specialistische begeleiding niet langer noodzakelijk is en er geen indicaties zijn tdat zelfstandige deelname aan een beweegprogramma onverantwoord is. Sportbegeleiding onder begeleiding van een Fitnesstrainer Oncologie (FTO) valt dus buiten de zorg.

Sport4All GO is de enige sportaanbieder op Goeree Overflakkee met een Fitnesstrainer Oncologie, welke een van de eerste 25 officiële opgeleide Oncologisch Fitness Trainers van Nederland is.