top of page
IMG_5507_edited.jpg

Sporten bij sport4all go

Sport4All GO wil graag voor iedereen op Goeree Overflakkee een passend sportaanbod bieden. Waardoor een ieder kan sporten op zijn/haar eigen nivo en tempo (van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, van met tot zonder beperking) om te werken aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen.

Naast sporten en bewegen is het ontmoeten van anderen ook erg belangrijk.

Leuk en gezellig hebben, terwijl je samen aan het sporten bent. Hoe leuk is dat?!

Alle sportlessen worden gegeven door professionele sportinstructeurs of bewegingsagogen op verschillende dorpen op het eiland Goeree Overflakkee . Er worden lessen binnen gegeven in locaties, zoals gymzalen van SRGO en wat te denken aan het eigen sportpandje van Sport4All GO. Naast velen sportlessen binnen, worden er ook sportlessen buiten gegeven door "weer en wind". Want buiten sporten is nog beter voor het opbouwen van weerstand en daarbij is het genieten vd mooie natuur welke om je heen is.

De sportinstructeurs van Sport4All GO hebben meer dan 20 jaar ervaring in het geven van sportlessen aan veel verschillende soorten sporters. En het leuke is dat zij door hun ervaring ervoor zorgen dat iedere les gevarieerd is, geen één les hetzelfde is en veel uitdagende sportmaterialen gebruiken om de afwisseling en uitdaging groot te houden. 

 

 

Het sportaanbod van Sport4All GO bestaat o.a. uit :

 

fit4kids: zomers in de buitenlucht trainen waarbij je eigen lijf centraal staat en waarbij je uitdagingen aan gaat om doelen te behalen en in de winter wordt er binnen getraind aan jouw skills

 

Outdoor Training: in de buitenlucht werken aan jouw conditie, kracht en uithoudingsvermogen, waarbij jij jezelf blijft uitdagen

 

Sport & Spel: in de gymzaal waar sport & spel centraal staan en samenkomen met plezier, conditie en uithoudingsvermogen

 

Hardlopen: onder begeleiding van een gecertificeerde hardloopinstructrice technisch goed leren hardlopen 

 

Indoor Training: voor beginners en gevorderde sporters binnen werken aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen waarbij je core een heel belangrijk onderdeel is van deze functionele training. 

 

BoKS- & CARDIOTRAINING: een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en super effectief te trainen aan je "boxing skillls".

 

Sport4Old Stars: sport & bewegen voor mannen en vrouwen in de leefstijl van 60+, waarbij er getraind wordt aan de conditie, kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen waarbij een ieder op zijn/haar eigen niveau kan en mag trainen.

 

Sporten voor kinderen, jeugd, jong volwassenen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking:

zowel binnen als buiten (jeugd en (jong) volwassenen) wordt er sport & bewegen aangeboden waarbij plezier, ontwikkelen en onderhouden van bewegingsvaardigheden, conditie, kracht, uithoudingsvermogen en sociale contacten de uitgangspunten zijn. Leeftijd vanaf 4 jaar.

Sport4Autisme: sport & bewegen voor kinderen met een vorm van autisme (ASS), waarbij er in een groep van maximaal 8-10 kinderen onder begeleiding van een bewegingsagoog leuke, gevarieerde en gestructureerde sportlessen worden gegeven.

Personal Training/Duo Training: 1 op 1 trainen, waarbij alle aandacht naar jou gaat en er getraind wordt aan jouw persoonlijke doelen. Vindt je het fijner en of leuker om samen met iemand te trainen, dan is dat ook mogelijk en hebben jullie een trainer voor jullie zelf. De intensiteit bij deze trainingen ligt hoger dan bij de groepstrainingen.

Parkinson Boxing: als je de diagnose Parkinson hebt en je graag wil dat je brein je bewegen makkelijker gaat maken. Dit gebeurd doordat complexe en intensieve beweegvormen tijdens het boksen ervoor zorgen dat de hersenen gestimuleerd worden tot het aanmaken van stofjes(neurotransmitters)  met als gevolg dat het brein bewegen makkelijker maakt.

Cognitieve Fitness:  is een neurowetenschappelijk onderbouwde en onderzochte trainingsmethode door het Trimbos Instituut, die gericht is op het gezond krijgen en houden van onze hersenen icm het lichaam. 

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen worden aangemaakt. Bewegen stimuleert bovendien de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen en het bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van andere delen van de hersenen overnemen. (LET OP!!! op dit moment wordt deze les nog niet gegeven. Bij interesse; stuur ons een mail).

WARM WATER ZWEMMEN: Hoe fijn is het om omsloten te zijn door warm water met een temperatuur van 32-32,5 graad, waardoor bewegen zoveel makkelijker gaat dan op het “droge”?! Het Warm Water Zwemmen is voor mensen met: - CVA, MS en Parkinson (NAH) - Spierziekte - Bindweefsel ziekte - Oedeem - Neurostimulator

- Reumatische aandoening - Long Covid-19 revalidatie - Dementie - Oncologie; tijdens en na periode van kanker - Fibromyalgie - COPD-patiënten - Rugklachten - Artrose - Overgewicht/Obesitas - Orthopedische operaties (bijv. nieuwe knie/ heup) - Herstellend van een blessure

Het zwembad van Zuidwester is voorzien van alle faciliteiten voor mensen met een beperking, zoals het te water gaan dmv een inloop (evt met badrolstoel/wandelstok/rollator) of mbv een badbrancard dmv een brancardlift. Daarbij bestaat de helft vh zwembad uit een beweegbare bodem, welke omhoog en omlaag kan. Ideaal voor als je moeilijk ter been bent. Het zwembad is echt voor iedereen toegankelijk.

 

Sporten en kanker: als je de diagnose kanker krijgt, is sporten wel het laatste waar je aan denkt. Maar wist je dat het heel erg belangrijk is om zo fit mogelijk de behandeling in te gaan. Onder begeleiding van de fitnesstrainster oncologie is dit mogelijk. Ook tijdens en na de behandeling van kanker kan het sporten op fysiek als mentaal vlak veel betekenen.

bottom of page